Solar Impulse 2 începe zborul în jurul lumii

Prima încercare de a trimite un avion alimentat cu energie solară din întreaga lume a început la 03:12 UTC în Emiratele Arabe Unite. Aeronava Solar Impulse 2 a decolat dintr-un aeroport din Emiratele Arabe Unite pentru un zbor de 400 km pe coasta Golfului Persic, destinația prevăzută fiind Oman. Din cauza vitezei scăzute a aeronavei, care va dura aproximativ 12 ore, ceea ce înseamnă că nu vor fi solicitate foarte mult bateriile de la bord care ajută zborul de 24 de ore pe zi.

Zborul este prima etapă dintr-o serie de zboruri care vor dura cea mai mare parte a anului. Multe dintre zborurile inițiale vor fi relativ scurte în timp ce trece peste Asia în China, cu opriri în India și Myanmar. Cea mai mare provocare va fi probabil logistica echipajelor de sprijin ale aeronavei în fiecare dintre locații. Din China însă, lucrurile devin provocatoare, întrucât următoarea oprire este Hawaii – la aproximativ 9,500 km distanță. După trei opriri pe continentul american, avionul va traversa Atlanticul către Europa.

Acest lucru va pune aeronavei și piloții săi, André Borschberg și Bertrand Piccard, la un test destul de important, având în vedere viteza lentă de înaintare, generată de motoarele electrice ale aeronavei. Dimensiunea mare a Solar Impulse 2 (anvergura aripilor sale este mai mare decât a unui Boeing 747) este în primul rând de a sprijini transportul alimentelor , bateriilor adiţionale, sistemelor de oxigenare si de toaletă, precum și a spațiului necesar pentru a permite piloţilor să se odihnească sau să doarmă.

Progresul zborului, inclusiv video în direct și actualizări cu privire la amplasare și altitudine, pot fi obţinute de pe site-ul Solar Impulse (atunci când nu este blocat din cauza interesului global).

Opinia ta este importantă pentru noi. Lasă-ne un comentariu :