Salvati padurile virgine!

Romania are niste munti superbi, plini de animale, plante rare si o atmosfera de basm. Mergand prin Carpati poti avea ocazia sa vezi marmote, bufnite, ursi, cerbi, ciute, porci mistreti printre brazi batrani, flora unica pe glob si sa respiri aer curat.
Din pacate in unele Parcuri Nationale din Romania se defriseaza iresponsabil si fara precedent. Acolo sunt legi de protejare a arealului, dar se pare ca nu are cine sa il protejeze de oamenii inconstienti.
Romania inca are paduri virgine! Paduri virgine care trebuie sa ramana virgine si in picioare, nu sub forma de mobila sau mai grav in soba cuiva.
Impreuna putem atrage atentia asupra acestor paduri pentru ca peste ani sa nu spunem “aici a fost o padure frumoasa, dar acum e un deal gol si cu alunecari de teren”.
Padurea este minunata, poti auzi adierea vantului liber, ciripitul pasarilor si poti respira aer cu adevarat curat!
Semneaza petitia pentru paduri virgine de pe siteul http://padurivirgine.ro/semneaza-petitia/Sursa imaginii: http://padurivirgine.ro

3 Responses to Salvati padurile virgine!

 1. doina muntoiu says:

  AURUL VERDE SI PENTRU URMASI !

 2. ovidiu tempea says:

  ASOCIATIA COMUNA POLITICA MARGINENI
  Com. Harseni , jud. Brasov

  Sustinem actiunea dvs. de protejare a padurilor virgine din Romania,in calitate de proprietari de drept a 1800 ha paduri din muntii Fagaras, comuna Harseni, jud. Brasov,
  proprietatea noastra de facto asupra acestor hectare de padure fiind tergiversata si obstructionata de primar si organele judetene.
  Ca urmare am deschis actiune de retrocedare in justitie inca din anul 2005 (maine 7 nov.2011 are loc la Judecatoria Fagaras rejudecarea procesului de revendicare pe care initial il castigasem tot la judecatoria Fagaras).
  Desi d.p.d.v. legal, pe parcursul derulari procesului in justitie de retrocedare intre asociatia noastra si primaria comunei Harseni, era interzisa taierea copacilor, ca urmare a emiterii a doua Ordonante presedentiale (din care ultima datand din 2010) prin care sunt interzise taierile in zona celor 1800 ha de padure aflate in litigiu, intre asociatie si Primaria Harseni, primarul acorda taieri de masa lemnoasa spre diferite firme; motiv pentru care in prezent asociatia Comuna Politica Margineni a depus plangere penala impotriva primarului,(si aici intampinam tergiversari nejustificate pentru elucidarea acestor fapte).
  In zona padurii noastre pentru care in prezent ne aflam in plin poces de revendicare in justitie, pe valea Paraului Sebes, un investitor strain de zona, strain de propietatea de drept sau de facto, construieste pe un teren aflat in litigiu o microhidrocentrala pentru care s-au executat defrisari masive de padure, sapaturi si excavatii pe zone intinse, care au condus la afectarea mediului si ecosistemului, la compromiterea, distrugerea unor suprafete mari de padure (anexam fotografii din 07.08.2011).
  Noi ca proprietari intentionam sa pastram si conservam padurea stramoseasca spre deosebire de actuala conducere a primariei

 3. Paula says:

  106.128 de oameni care au semnat petitia pentru protejarea padurilor virgine din Romania si am reusit sa schimbam legislatia, in favoarea padurilor virgine

Opinia ta este importantă pentru noi. Lasă-ne un comentariu :