Casa visurilor

Ce casa visam? in mod sigur nu un apartament de bloc cu 2 camere!
Eu visez la o casuta in satul Pestera, Brasov. Este o casa care emana caldura, o casa din lemn si piatra, cu acoperis verde, avand ferestre mari sa privesc cerul si muntele, de fapt muntii Bucegi si Piatra Craiului, cu o terasa pe care sa stau intr-un sezlong si sa vad culorile naturii. Acolo e liniste, aer si te simti liber. Masa sa o iei afara la umbra stejarului pe o buturuga de lemn si dintr-o strachina frumos pictata. Sa auzi pasari si caini, sa vezi cum curg norii pe cer si sa te ia somnul privindu-i si atunci sa te intinzi pe sezlong si sa visezi la basme cu muntii din apropiere.
E o nostalgie dupa timpuri apuse, dupa oameni care isi traiau viata, dupa natura, este dependenta mea de munte si sufocarea din oras…
Am tot urmarit-o pe arh. Ileana Mavrodin si casele sale rasarite ca din povesti. Casele dansei emana o energie, sunt vii si esti viu in ele. M-am hotarat sa ma duc anul viitor la un workshop, sa o cunosc si poate fac niste anexe la casa bunicilor cu aceasta ocazie.

Sursa imaginii: http://blog.carbontalks.ca/2012/03/green-building-materials-and-the-evolution-of-normal/

One Response to Casa visurilor

  1. Paula says:

    Casa doamnei arhitect arh. Ileana Mavrodin – http://www.casa-verde.ro/ – este in top 10 cele mai reuşite locuinţe “cob” din lume.
    Puteti citi despre experienta unui workshop al doamnei arhitect arh. Ileana Mavrodin pe blogul foarte interesant al domnului Radu Iliescu, care isi construieste o casa din cob – http://agricultura-sustenabila.blogspot.ro/2012/07/cei-12-care-au-tabacit-cobul.html

Opinia ta este importantă pentru noi. Lasă-ne un comentariu :